Hoppa till sidans innehåll

Madesjö-IFKO 3-2

15 MAJ 2017 06:10
Jobbig förlust i Nybro.....
  • Skapad: 15 MAJ 2017 06:10

Första 30 min hade Madesjö spelet, det tog ett tag för IFK`s tjejer att hitta positionerna. Madesjö tar helt rättvist ledningen efter ca 15 min, ett slarvigt byte av backcoachen orsakar lite osäkerhet i backlinjen och de petar in en retur i en tilltrasslad situation framför mål.Men det dröjer inte så länge innan IFK kvitterar, ett snyggt anfall  där Amanda hittar ut till Ebba H på högerkanten som i sin tur slår sin motståndare, skjuter i dålig vinkel ett bra skott som målvakten tvingas lämna retur på och där håller sig Elin framme och trycker upp den i nättaket. Sista 10 min börjar IFK få igång spelet och tar mer och mer över spelet.

Andra halvan börjar ungefär som första slutar, IFK sätter in både 2 snabba och hårt arbetande forwards (Smilla och Chhristine), Amanda dominerar mitten och Ebba H springer sönder dem på högerkanten. Madesjö har det nu riktigt jobbigt och IFK får till slut utdelning genom en straff, då Christine blir hårt atackerad i ryggen när hon kommer fri. Amanda sätter den snyggt i målvaktens vänstra, IFK fortsätter att trumma på ett tag till bla gör Madesjös duktiga målvakt en kanon räddning på ett backskott från Ebba B. Men sen kommer det 5 konstiga slutminuter. Madesjö sticker upp, kommer in i till höger i straffområdet, det blir en närkamp och domaren blåser en straff. Lägg märke till att de kör med två domare och det är den domaren som är längst ifrån situationen som blåser. Straffen slås lågt och Julia ser ut att ta den men till slut slinker bollen in. Madesjö får energi och efter en kontring blir det en hörna,Bollen rensas bort men inte tillräckligt och på matchens sista spark blir det 3-2.

En Jobbig förlust för IFK som hade behövt självförtroendet av en vinst MEN det börjar gå åt rätt håll för dem, Stundtals mycket bra spel som ser lovande ut.

Skribent: Johan Sjögren
E-post: Adressen Gömd

 

Ledare & tränare

Robert Karlsson 070-5318974

Johan Sjögren 070-6118180

Lars Hellberg 076-8275399

 

 

 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info