Hoppa till sidans innehåll

IFKO-Lindsdal 2-2

02 OKT 2017 08:56
Årets sista match blev en jämn tillställning mellan två spelande lag. En andra plats låg i potten då de bägge lagen låg tvåa respektive trea i tabellen.....
  • Uppdaterad: 03 OKT 2017 08:35

IFK började matchen klart bäst och skapade ett bra tryck på Lindsdals planhalva. Och då framför allt på kanterna.På vänsterkanten briljerade Nellie med sina känsliga fötter och Hilma med sin fantastiska speed. På högerkanten stod expressloket från Fliseryd, Christine för farten och Smilla med kraft och bra inlägg.

Lindsdal spelar dock upp sig och det blir jämnt i mitten av halvleken, sedan mattas IFK och Lindsdal trycker på bra de sista tio. Men när det återstår 5 min slår Nellie en kanonpassning till Hilma som kommer fri och gör inget misstag. 1-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek börjar på ett liknande sätt som första men nu behövde vi inte vänta länge på första målet. IFK får frispark tio meter utanför straffområdet. Nellie kliver fram och sätter den klockrent i krysset. Efter det målet blir det som oftast, en liten svacka för målgörande lag, så också nu. Lindsdal tar över mer och mer, IFK`s backlinje härförd ut av mycket duktiga Lisa Sandsten, får slita mycket hårt. Tillslut får de kapulera när det blir ett friläge, Julia gör dock en kanonräddning i första läget men returen som blir kan hon inte göra något åt. Spelet jämnas nu ut lite, dock kvitterars det när det återstår 5 min, Julia är på och är nära att rädda även här.

Många trodde nog nu att Lindsdal skulle få in ett mål till av bara farten men IFK tjejerna visar upp en fantastisk moral och skapar tryck de sista minuterna.Matchens sista spark har Hilma och den dansar på mållinjen.

IFK missar nu troligen andraplatsen då Lindsdal måste tappa poäng av bottenlaget Rosenfors. Men IFK´s tjejer gör över det hela en mycket stark säsong. Bara en förlust på hösten och den kom mot suveräna IFK Kalmar, som IFKO dock slog på våren. Men det viktigaste är att alla tjejerna har tagit stora steg i sin utveckling, både på planen och vi sidan av den

Skribent: Johan Sjögren
E-post: Adressen Gömd

 

Ledare & tränare

Robert Karlsson 070-5318974

Johan Sjögren 070-6118180

Lars Hellberg 076-8275399

 

 

 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info